Wanneer gebruikt u welke hoogwerker?

Elke werkzaamheid op hoogte vraagt om een andere soort hoogwerker. Belangrijke vragen die u zichzelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld: Op welke hoogte worden de werkzaamheden uitgevoerd? Zijn er obstakels waar u overheen moet? Hoeveel mensen of welk materiaal moet tegelijkertijd mee naar boven kunnen? Is het werkplatform en het hefvermogen hiervoor toereikend?

Heeft u te maken met ruwe, onverharde en oneffen ondergronden, kies dan voor een hoogwerker met vierwielaandrijving of rupsaandrijving. Rupsbanden geven nog meer stabiliteit op ruw terrein dan vierwielaandrijving. Wilt u binnen werkzaamheden gaan verrichten, let er dan op dat de hoogwerker non-marking banden heeft. Deze zorgen ervoor dat er geen sporen op vloeren worden achtergelaten.

Om veilig op hoogte te kunnen werken, is het dus belangrijk om te weten welke hoogwerker bij welke klus en omstandigheden past. Wij helpen u graag bij het kiezen van de geschikte hoogwerker. Om u een beeld te geven van welk type hoogwerker voor welk karwei geschikt is, zetten we hieronder per soort de kenmerken weer. Weet u na het lezen van dit artikel nog niet zeker welke hoogwerker het best bij de uit te voeren werkzaamheden past? Wij staan klaar voor al uw vragen!

Schaarhoogwerker

De schaarhoogwerker is zelfrijdend en heeft een groot hefvermogen en een groot werkvlak. Het bereik is met name verticaal. Het platform is bij veel schaarhoogwerkers uitschuifbaar, waardoor u toch flexibel op hoogte kan werken. Scheefstandbeveiliging op schaarhoogwerkers garandeert daarnaast dat de werkplek op hoogte stabiel en veilig is.

De elektrisch aangedreven schaarhoogwerker is zelfrijdend en geschikt voor verharde en vlakke ondergronden. Alle elektrisch bestuurde schaarhoogwerkers hebben non-marking banden, wat de elektrische schaarhoogwerker ideaal maakt voor werkzaamheden binnen.
 

Daarnaast zijn er nog schaarhoogwerkers met vierwielaandrijving of rupsaandrijving voor ruwe ondergronden. Ook aflopende terreinen zijn met deze hoogwerkers geen probleem door de stempels of het nivelleersysteem.

Bekijk onze tweedehands schaarhoogwerkers >

Telescoophoogwerker

Zelfrijdende telescoophoogwerkers zijn geschikt voor diverse toepassingen. Dit komt door het grote bereik in alle richtingen. Zeker met 4x4-aandrijving of rupsaandrijving garandeert de telescoophoogwerker een hoge terreinvaardigheid. Rupsbanden zorgen nog meer dan de vierwielaandrijving voor een stabiele werkplek op zeer slecht begaanbare ondergronden.

Het werkplatform en het hefvermogen zijn echter beperkt en transport van een telescoophoogwerker moet via een dieplader of oplegger plaatsvinden.

Bekijk onze tweedehands telescoophoogwerkers >

Kniktelescoophoogwerker

De knikfunctie van een kniktelescoophoogwerker maakt de hoogwerker geschikt voor diverse toepassingen, en zorgt ervoor dat lastig bereikbare plekken toch kunnen worden bereikt. De kniktelescoop bestaat uit meerdere mastdelen, waardoor u het werkplatform kunt verplaatsen zonder het onderstel te hoeven verzetten.

Kniktelescoophoogwerkers met een vierwielaandrijving of rupsonderstel zijn geschikt voor ruwe oppervlakken. Elektrisch aangedreven kniktelescoophoogwerkers zijn alleen geschikt voor verharde en vlakke ondergronden. Non-marking banden zorgen ervoor dat vloeren spoorloos bereden kunnen worden.

Bekijk onze tweedehands kniktelescoophoogwerkers >

Autohoogwerker

Autohoogwerkers zijn er in twee vormen: telescoop en kniktelescoop. Autohoogwerkers zijn door de eenvoudige vervoerbaarheid ideaal voor werkzaamheden op meerdere locaties. Er is namelijk geen dieplader of oplegger nodig om de hoogwerker te vervoeren. Veel van de lichtere autohoogwerkers zijn makkelijk te bedienen en zelfs bestuurbaar met rijbewijs B.

Bekijk onze tweedehands autohoogwerkers >

Aanhangwagenhoogwerker

Aanhangwagenhoogwerkers zijn vast opgestelde telescoophoogwerkers of kniktelescoophoogwerkers en worden achter een auto vervoerd. Hierdoor is de aanhangerhoogwerker, net als de autohoogwerker, zeer mobiel en snel ter plaatse. Aanhangwagenhoogwerkers hebben relatief een laag gewicht en zijn beperkt in hoogtebereik en hefvermogen.

Bekijk onze tweedehands aanhangwagenhoogwerkers >

Masthoogwerker

Masthoogwerkers zijn wendbaar, flexibel, compact en relatief licht. Hierdoor zijn ze ideaal voor lastig te bereiken locaties. Door het kleine formaat en het lage gewicht is de masthoogwerker geschikt voor binnen. De masthoogwerker is dan ook vooral populair in magazijnen en fabriekshallen en wordt veel gebruikt voor inventarisaties, onderhouds-, schoonmaak- en installatiewerkzaamheden. De non-marking banden op alle masthoogwerkers zorgen ervoor dat er geen sporen achterblijven.

Bekijk onze tweedehands mast- en eenpersoons hoogwerkers >

Werken op hoogte vereist een geschikte hoogwerker die aan alle eisen voldoet. PMG Techniek optimaliseert de beste tweedehands hoogwerkers technisch, functioneel en optisch. Hierdoor kunnen we onze topsegment hoogwerkers aanbieden tegen een veel lagere prijs dan die van dure nieuwe hoogwerkers. Heeft u nog twijfels over welke hoogwerker het best bij uw klus past? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.